Teacher Training Week, Barcelona

Van 15 t/m 19 mei zijn wij, juf Angela, juf Inge en meester Bas, naar Barcelona (of beter gezegd, Sabadell) geweest om een Teacher Training Week bij te wonen, samen met leerkrachten uit Turkije, Portugal, ItaliŽ en CataloniŽ. Hier hebben gewerkt aan het verbeteren van ons onderwijs en internationalisering. Ook hebben wij de basisschool in Sabadell bezocht en hier workshops gevolgd met als thema 'European identity and immigration'

Daarnaast hebben we met onze collega's de volgende projecten opgezet. 
Juf Angela gaat met collega's uit CataloniŽ, ItaliŽ en Turkije het project ARTtack draaien. Hierbij maken de leerlingen tekeningen om de culturen van andere landen te leren kennen. 
Juf Inge gaat met collega's uit Portugal, CataloniŽ en Turkije het project 'What's in your pocket?' draaien. Dit project is gebasseerd op het 'zakkenmuseum' uit groep 3. 
Meester Bas gaat met collega's uit Turkije en ItaliŽ het project 'comic (S)trip'. Hierbij gaan de leerlingen een strip maken over een reis  binnen Europa. De kinderen maken de strips van elkaar af. 

Op woensdag hebben wij een rondleiding gehad door de basisschool van Sabadell, tevens de werkplek van de TTW. Opvallend was het enthousiasme en de creativiteit van het team, om met weinig middelen zo veel mogelijk met de kinderen te kunnen bereiken. Het schoolgebouw was oud en dat was ook te zien. Maar dankzij de inspanning van de leerkrachten en de creativiteit van de leerlingen zag het er erg vrolijk en kindvriendelijk uit. Deze school had erg veel leerlingen met verschillende nationaliteiten. Dit werd gezien als een voordeel en hier werd goed gebruik van gemaakt binnen het onderwijs. 

Wij hebben genoten van de culturele diversiteit, maar ook ervaren dat dit soms lastig is om met iedereen een goed resultaat te kunnen behalen. Desondanks hebben wij met alle collega's erg goed en met veel wederzijds respect kunnen samenwerken. Ik dank u voor uw aandacht en de eerste die dit leest mag bij juf Inge een leuke Spaanse verrassing komen ophalen. 

Voor foto's, video's en sfeerimpressies verwijzen wij naar de Facebookpagina van het project IMPACT.