Obs Stedeke Diepenheim


Sponsoren  
Informatie
Planning   

Sponsoren:
Obs Stedeke kookt! wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. Wij danken hen hartelijk voor hun niet geringe bijdrage!
 

               Ouderraad
Terug

Informatie:

Wat is het doel?

Het doel van het project is kinderen te leren dat het niet moeilijk is om van verse producten iets lekkers te koken. De leerlingen krijgen les van professionele chefs, bijgestaan door hun leerkrachten, ouders en vrijwilligers. Ze krijgen les in de professionele keuken van ďde PolĒ. De lessen cyclus wordt afgesloten met een driegangen menu dat de leerlingen van groep 7 koken voor hun ouders.

Hoe is de organisatie?

De leerlingen van groep 1 t/m 3 krijgen 2 middagen kookles.

De leerlingen van groep 4 t/m 7 krijgen 4 middagen kookles. Groep 7 kookt daarnaast ook een diner voor hun ouders en bekenden. Dit is een extra middag en namiddag. De ouders kunnen voor een klein bedrag dineren, zo verdienen we wat geld voor ingrediŽnten terug.

Een basisuitrusting, zowel qua ingrediŽnten en uitrusting is aanwezig in de Pol. Er komt een 7-tal tweepits inductieplaatjes om op te kunnen koken, naast de twee kookplekken die er al zijn.

Voor de leerlingen zijn er rode schorten met opdruk, voor de leerkrachten, ouders en helpers prachtige grijze schorten.

Wat bereiken we ermee?
Er wordt tijdens het project op verschillende manieren gekookt.
Er is aandacht voor de Hollandse pot, de Italiaanse keuken, de Aziatische en Mexicaanse keuken en de verschillende bereidingen van vlees. Ook worden er salades bereid, pannenkoeken en appeltaart gebakken en is er een proeverij voor groep 1.

We zoeken de samenwerking met plaatselijke leveranciers  en mensen met moestuinen en boomgaarden.

Integratie binnen de lessen met vakken als begrijpend lezen, biologie, aardrijkskunde en rekenen is belangrijk. Verbindingen kunnen door de leerkrachten op school verder gelegd worden.

Terug


Planning:

Wat en wanneer gaan we koken?
In schooljaar 2016-2017 zijn de groepen zijn als volgt ingedeeld:


Groep 1 (21 ll.): Het Palet (proeverij en smaakbeleving)
Chef: Ellen Barink
Data:
maandag 13 februari, 9.30 uur
maandag 6 februari, 9.30 uur

Groep 2 (19 ll.): Pannenkoeken en Taart
Chef: Jacco Touw en Gea Jansen
Data:
Vrijdag 17 maart, 9.30 uur
Vrijdag 31 maart, 9.30 uur

Groep 3 (24 ll.): Salades
Chef: Bart Lammersen

Data:
Woensdag 5 april, 9.30 uur
Woensdag 12 april, 9.30 uur

Groep 4 (26 ll.): Hasta la Pasta
Chef: Yvonne Jochems, incidenteel: Ton Besling (zelf pasta maken)
Data:
Dinsdag 20 maart, 13.15 uur
Dinsdag 27 maart, 13.15 uur
Dinsdag 4 april, 13.15 uur

Dinsdag  11 april, 13.15 uur

Groep 5 (16 ll.): Hollandse Pot (seizoensgebonden)
Chef: Ronald Bor & ..
Data:

Woensdag 15 februari, 9.30 uur
Woensdag 1 maart, 9.30 uur
Woensdag 8 maart, 13.15 uur (Ronald)
Woensdag 29 maart, 9.30 uur (Ronald)

Groep 6 (16 ll.): AziŽ en Mexico

Chef: Peter Groot Oonk
Data:
Maandag 6 maart, 13.15 uur
Maandag 20maart, 9.30 uur
Maandag 27 maart, 9.30 uur
Dinsdag 4 april, 9.30 uur

Groep 7 (21 ll.): Vlees & voorbereiding diner
Chef: Stefan Wolff
Data:
Maandag 3 april, 9.30 uur
Maandag 10 april, 9.30 uur
Maandag 8 mei, 9.30 uur

Maandag 15 mei, 9.30 uur

Data diner: 22 mei 2017, 18.00 uur (Kinderen vanaf 13.15 uur)

Terug