Obs Stedeke Diepenheim
Welkom op de pagina van groep 5!
                                                                                                                             

  
Hallo, dit zijn wij!


 


Dit is onze g
roepsknuffel.
Als deze knuffel wordt ingezet, mogen de kinderen voor een bepaalde tijd geen vragen stellen aan de juf. Als ze een vraag hebben, zetten ze hun blokje op het vraagteken.

Zo leren de kinderen zelfstandig te werken.
De juf helpt op dit moment kinderen aan de instructietafel of loopt rond om de vragen te beantwoorden.

 
         
Juf Greetje Steffens      Juf Laura de Vree
(ma t/m do)                  (vrij)

 

Belangrijke data voor de komende tijd:Thema projectmatig werken:
Kastelen en ridders
 

    

   
  
Hier leest u al het nieuws van groep 5.

Boekbespreking
In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie houden we in groep 5 een boekbespreking. Dit doen we in tweetallen. Hieronder staat de planning.
vrijdag 17 november: Marlon en Stevie 
donderdag 23 november: Jetz en Ella
vrijdag 24 november: Boet en Anne & Kars en Jette
donderdag 30 november: Tess en Lars
vrijdag 1 december: Wessel en Rosalie
donderdag 7 december: Dyon en Tom
vrijdag 8 december: Dylan en Jetske
donderdag 14 december: Sarah en Lisanne
vrijdag 15 december: Ruben en Flint

Nieuwe website beheerder
Mijn naam is Tom van Kooij. Ik zit in groep 5 en vanaf nu vertel ik het nieuws van groep 5 en zet het nieuws op de website. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.
 
Tekenles
We hadden teken les op 2 november. We moesten een tak tekenen met een maan er achter. Het was best moeilijk . ik vond het best moeilijk om de maan achter de tak tekenen en ik vond het ook moeilijk om de uil op een tak te tekenen. Ik vond de tekenles best leuk en ook wel grappig. Ik mocht voor de eerste keer fotoís  maken . iedereen wilde dat ik een foto van hen of haar maakte.
 
Project kastelen en ridders
Op school hebben we een project gehad over kastelen en ridders. We  gingen o.a. kastelen maken van kosteloos materiaal. Het kasteel moest o.a. een binnenplaats, gracht, een secreet maar ook kantelen hebben. En een ophaalbrug. Ook hebben sommige kinderen een schild met familiewapen gemaakt. Jetz heeft een kruisboog gemaakt. Ook zijn er leerlingen geweest die  met de 3d-printer een kasteel hebben ontworpen.  We vonden het een leuk project.
 
Schrijver in de klas
Dinsdag 14 november kwam Janneke Schotveld bij ons in groep 5. Zij is een schrijfster van kinderboeken. Ze heeft er wel 20 geschreven. Bijvoorbeeld Superjuffie en opa Appel.
Hierover heeft ze ons verteld en ze heeft ook nog een stukje voorgelezen.  We zaten met zín allen gezellig in de bieb van school. Ook kregen we nog een mooi nieuw boek van haar en een boekenlegger met handtekening.
 
 Foto's volgen zo spoedig mogelijk

Monsters
Volgende week begint de Kinderboekenweek, met als thema 'Gruwelijk eng'. Juf Emma heeft vorige week een tekenles gegeven waarbij we een eigen monster moesten ontwerpen. Gisteren en vandaag hebben we onze monsters geknutseld. Dit was erg leuk om te doen. Hieronder een paar foto's van het knutselen.