Welkom op de pagina van groep 5!
                                                                                                                             

  
Hallo, dit zijn wij!


 


Dit is onze g
roepsknuffel.
Als deze knuffel wordt ingezet, mogen de kinderen voor een bepaalde tijd geen vragen stellen aan de juf. Als ze een vraag hebben, zetten ze hun blokje op het vraagteken.

Zo leren de kinderen zelfstandig te werken.
De juf helpt op dit moment kinderen aan de instructietafel of loopt rond om de vragen te beantwoorden.

 
         
Juf Greetje Steffens      Juf Laura de Vree
(ma t/m do)                  (vrij)

 

Belangrijke data voor de komende tijd:Thema projectmatig werken:
Kastelen en ridders
 

    

   
  
Hier leest u al het nieuws van groep 5.


Nieuwe website beheerder
Mijn naam is Tom van Kooij. Ik zit in groep 5 en vanaf nu vertel ik het nieuws van groep 5 en zet het nieuws op de website. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.Alles van 5-02 tot 9-02
We hebben op woensdag 7 februari gekookt.
Het was een leuke kookles. We hadden loempiaís gemaakt. Ik vond ze zo lekker dat ik er wel twee wou. We hebben ook nog tomaten ketchup gemaakt die was ook wel lekker. Ik vond het nog wat lekkerder als het warm was. In de loempia zat: kip, dragon, wortel.

Alles van 12-02 tot 17-02 
Op woensdag 14 februari gekookt. We hebben wortelfrietjes gemaakt, ze waren heel lekker. We hadden ook nog een lekker toetje gemaakt.
 
Op donderdag 15 februari hebben we toneel gespeeld op school.
Het toneel stuk wat wij speelde hete giraffes canít dance.
Het was een leuke toneel middag.
 
Op vrijdag 16 februari  
Hadden, we  zit met pit  het was een leuke les.  We hebben geleerd hoe we moesten zitten.
 
Trefbal
Op 12 januari hebben we met schoolgym getrefbald.
Het was een leuke les we hebben 4 rondjes gedaan.
Het derde en vierde rondje deden we met matjes, het was niet zo makkelijk. Je moest met je team het matje rechtop laten staan. Als je matje omviel had de tegenstander gewonnen.
Uiteindelijk werd het gelijkspel, 2-2.

De decembermaand
We hebben met de groep pepernoten gebakken. Het waren er best wel veel.
Op 5 december was Sinterklaas op school gekomen
Hij nam 7 pieten mee ik ging samen met Ruben goochelen.
Het was heel leuk sinterklaas kwam met de tractor
Een paar pieten kwamen met een politie auto en  ik heb een etui  gekregen.
Op 7 december hebben we een knutsel middag gehad voor kerst. Het was heel leuk.  We gingen knutselen in een groep  met leerlingen uit groep 1t/m groep 8.
We zijn heel druk geweest met de voorbereidingen voor kerst . de klas ziet er prachtig uit.
En op 20 december hebben we een kerstdiner op school gehad. Iedereen heeft wat klaargemaakt. Het was heel lekker er waren: gehakt balletjes, stoofpeertjes, appelflapjes, gebakken krieltjes, drie in de pan, tompoesjes, tiramisu, saucijzenbroodjes, snoephuisjes, fruitspiesjes, wraps. Het was echt heel gezellig. Ik had me hellemaal vol gegeten er was nog wat over dat aten we op 21 december nog lekker op. 

 Schrijver in de klas
Dinsdag 14 november kwam Janneke Schotveld bij ons in groep 5. Zij is een schrijfster van kinderboeken. Ze heeft er wel 20 geschreven. Bijvoorbeeld Superjuffie en opa Appel.
Hierover heeft ze ons verteld en ze heeft ook nog een stukje voorgelezen.  We zaten met zín allen gezellig in de bieb van school. Ook kregen we nog een mooi nieuw boek van haar en een boekenlegger met handtekening.
 
Foto's volgen zo spoedig mogelijk.
 
Tekenles
We hadden teken les op 2 november. We moesten een tak tekenen met een maan er achter. Het was best moeilijk . ik vond het best moeilijk om de maan achter de tak tekenen en ik vond het ook moeilijk om de uil op een tak te tekenen. Ik vond de tekenles best leuk en ook wel grappig. Ik mocht voor de eerste keer fotoís  maken . iedereen wilde dat ik een foto van hen of haar maakte.
 


Project kastelen en ridders
Op school hebben we een project gehad over kastelen en ridders. We  gingen o.a. kastelen maken van kosteloos materiaal. Het kasteel moest o.a. een binnenplaats, gracht, een secreet maar ook kantelen hebben. En een ophaalbrug. Ook hebben sommige kinderen een schild met familiewapen gemaakt. Jetz heeft een kruisboog gemaakt. Ook zijn er leerlingen geweest die  met de 3d-printer een kasteel hebben ontworpen.  We vonden het een leuk project.

Monsters
Volgende week begint de Kinderboekenweek, met als thema 'Gruwelijk eng'. Juf Emma heeft vorige week een tekenles gegeven waarbij we een eigen monster moesten ontwerpen. Gisteren en vandaag hebben we onze monsters geknutseld. Dit was erg leuk om te doen. Hieronder een paar foto's van het knutselen.
  
 
 
Adresgegevens

obs Stedeke

Kuimgaarden 15
7478 AN Diepenheim

T 0547-351454
E info@stedeke.nl