Obs Stedeke Diepenheim

Welkom op de pagina van groep 6!
                                                                                                                          
  
Hallo, dit zijn wij!


 

Dit is onze groepsknuffel.
Als deze knuffel wordt ingezet, mogen de kinderen voor een bepaalde tijd geen vragen stellen aan de juf. Als ze een vraag hebben, zetten ze hun blokje op het vraagteken.
Zo leren de kinderen zelfstandig te werken.
De juf helpt op dit moment kinderen aan de instructietafel of loopt rond om de vragen te beantwoorden.

 
      
Juf Laura de Vree            Juf MariŽlle Otten
(ma-di)                             (woe t/m vrij)
       
 
Belangrijke data voor de komende tijd:


Thema projectmatig werken:
Globetrotters (project met Turkije, Spanje en Portugal)
 
 
Hier leest u al het nieuws over groep 6!
 
Toneelmiddag
Op donderdag 23 november was de eerste toneelmiddag van dit schooljaar. De leerlingen van groep 6 hadden voor het project over schrijven in groepjes een gedicht, een boek, een lied of een rap geschreven. Deze hebben we opgevoerd tijdens de toneelmiddag en dat ging erg goed!

   

   

   

   


 
Voorlezen
Tijdens de Kinderboekenweek zijn de kinderen van de peuterspeelzaal bij ons op school geweest. De leerlingen van groep 6 hadden in tweetallen een prentenboek uitgekozen om aan hen voor te lezen. De peuters werden in groepjes verdeeld en er werd door de hele school voorgelezen! Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

     

 
Rekenen
Tijdens rekenen zijn we bezig met het uitrekenen van de oppervlakte en de omtrek. Ook hebben we geleerd hoe groot een vierkante meter is. Op de grond in de klas is een vierkant van 1 meter lang en 1 meter breed gemaakt. We hebben samen geprobeerd hoeveel kinderen er in dit vierkant passen (dat is dus 1 vierkante meter). Er konden er 22 in!

  
Muziekles
Afgelopen dinsdag hebben we een liedje geleerd in het kader van de Kinderboekenweek. We hebben een liedje geleerd over een draak, 'De draak van Drakesteijn'. Nadat we het liedje geleerd hadden, mochten we in groepjes zelf een couplet schrijven. Hierbij mochten we verschillende instrumenten gebruiken. Dit was erg leuk om te doen! Zo had de draak elke nacht om half 6 een yogales en in een ander couplet was de draak verdrietig omdat niemand zijn vacht wilde kammen. Aan het eind van de les heeft elk groepje zijn couplet laten horen aan de klas. Het zijn allemaal erg creatieve en leuke coupletten geworden.

 

Handvaardigheid en techniek
Tijdens handvaardigheid zijn we bij juf Mirthe bezig met weven. Eerst was de eerste helft van de groep 3 weken bij juf Mirthe voor handvaardigheid en nu de andere helft van de groep. De helft van de groep die niet bezig is met handvaardigheid is in de klas bezig met techniek. Zo is een aantal leerlingen bezig geweest met elektriciteit, met het maken van een windmeter en bijvoorbeeld met het programmeren van robot Cubetto. Hieronder een paar foto's.