Welkom op de pagina van groep 6!
                                                                                                                          
  
Hallo, dit zijn wij!


 

Dit is onze groepsknuffel.
Als deze knuffel wordt ingezet, mogen de kinderen voor een bepaalde tijd geen vragen stellen aan de juf. Als ze een vraag hebben, zetten ze hun blokje op het vraagteken.
Zo leren de kinderen zelfstandig te werken.
De juf helpt op dit moment kinderen aan de instructietafel of loopt rond om de vragen te beantwoorden.

 
      
Juf Laura de Vree            Juf MariŽlle Otten
(ma-di)                             (woe t/m vrij)
       
 
Belangrijke data voor de komende tijd:


Thema projectmatig werken:
Droomreis

 
 
Hier leest u al het nieuws over groep 6!
 
ANWB Streetwise
Maandag 14 mei hebben we een les verkeer gehad van de ANWB. Deze les heette ''Hallo auto''. Tijdens deze les hebben we geleerd wat het belang van een autostoeltje is. Daarnaast hebben wij geleerd wat een remweg is. We hebben een stukje gerend en we mochten pas remmen wanneer er gevlagd werd. Dit hebben we vervolgens vergeleken met de auto. De auto reed 50 km/h en remde op hetzelfde punt als wij. We hebben gezien dat de remweg van de auto veel langer is dan die van ons.
Het belang van een autostoeltje en de remweg hebben we ook nog zelf ervaren. We mochten naast de mevrouw van de ANWB in de auto zitten, het was een lesauto. Zij reed 35 km/h en wij mochten zelf remmen, op het moment dat er gevlagd werd. Het was een leerzame ochtend!Pasen
Vandaag hebben we op school het Paasfeest gevierd. Eerst hebben we een Hazenjacht gedaan door Diepenheim en daarna hebben we gezellig met z'n allen gegeten in de klas.

   

   
  
Gym
Dinsdag hebben we een heel leuke gymles gehad! Twee leerlingen uit groep 8 hebben een uitdagend parcours voor ons uitgezet. Zo moesten we onder andere onder touwen door tijgeren, over kasten klimmen, over een balanceervlak lopen dat helemaal instabiel was, touwklimmen, over en door het wandrek klimmen en over een staande dikke mat klimmen.

 

 

Koken
In januari hebben we vier keer gekookt in ''De Pol'', onder leiding van een chefkok en met hulp van ouders. We hebben erg lekkere gerechten gemaakt, allemaal van verse producten. De eerste kookles hebben we pasta gemaakt van courgette met gehaktballetjes. De tweede les hebben we gele curry gemaakt, de rijst hebben we gemaakt van bloemkool. De derde kookles hebben we zelf pindasaus gemaakt met daarbij lekkere groente. De laatste kookles hebben we koekjes gebakken en zelf ijs gemaakt. We hebben alles geproefd en het smaakte erg lekker! Het waren vier leuke en leerzame lessen.

   

 

 

Toneelmiddag
Op donderdag 23 november was de eerste toneelmiddag van dit schooljaar. De leerlingen van groep 6 hadden voor het project over schrijven in groepjes een gedicht, een boek, een lied of een rap geschreven. Deze hebben we opgevoerd tijdens de toneelmiddag en dat ging erg goed!

   

   

   

   


 
Voorlezen
Tijdens de Kinderboekenweek zijn de kinderen van de peuterspeelzaal bij ons op school geweest. De leerlingen van groep 6 hadden in tweetallen een prentenboek uitgekozen om aan hen voor te lezen. De peuters werden in groepjes verdeeld en er werd door de hele school voorgelezen! Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

     

 
Rekenen
Tijdens rekenen zijn we bezig met het uitrekenen van de oppervlakte en de omtrek. Ook hebben we geleerd hoe groot een vierkante meter is. Op de grond in de klas is een vierkant van 1 meter lang en 1 meter breed gemaakt. We hebben samen geprobeerd hoeveel kinderen er in dit vierkant passen (dat is dus 1 vierkante meter). Er konden er 22 in!

  
Muziekles
Afgelopen dinsdag hebben we een liedje geleerd in het kader van de Kinderboekenweek. We hebben een liedje geleerd over een draak, 'De draak van Drakesteijn'. Nadat we het liedje geleerd hadden, mochten we in groepjes zelf een couplet schrijven. Hierbij mochten we verschillende instrumenten gebruiken. Dit was erg leuk om te doen! Zo had de draak elke nacht om half 6 een yogales en in een ander couplet was de draak verdrietig omdat niemand zijn vacht wilde kammen. Aan het eind van de les heeft elk groepje zijn couplet laten horen aan de klas. Het zijn allemaal erg creatieve en leuke coupletten geworden.

 

Handvaardigheid en techniek
Tijdens handvaardigheid zijn we bij juf Mirthe bezig met weven. Eerst was de eerste helft van de groep 3 weken bij juf Mirthe voor handvaardigheid en nu de andere helft van de groep. De helft van de groep die niet bezig is met handvaardigheid is in de klas bezig met techniek. Zo is een aantal leerlingen bezig geweest met elektriciteit, met het maken van een windmeter en bijvoorbeeld met het programmeren van robot Cubetto. Hieronder een paar foto's.