Welkom op de pagina van groep 3!    
                                                                                                                                                 
  
Hallo, dit zijn wij!


  
Dit is onze groepsknuffel.
Als deze knuffel wordt ingezet, mogen de kinderen voor een bepaalde tijd geen vragen stellen aan de juf. Als ze een vraag hebben, zetten ze hun blokje op het vraagteken. Zo leren de kinderen zelfstandig te werken. De juf helpt op dit moment kinderen aan de instructietafel of loopt rond om de vragen te beantwoorden.

        
Juf Inge Bebseler
(ma t/m wo)       

Juf Annemarie Steenbergen
(do-vrij)

Belangrijke data voor de komende tijd:
1 t/m 5 februari: vrij
8 februari: voorstelling Reggehof
26 februari t/m 2 maart: vakantie

Thema projectmatig werken:
Winter

 


Wij werken in kern 7.
Klik op de afbeelding voor informatie.
 

Dit leert uw kind:

We oefenen nog regelmatig met woorden van één lettergreep die bestaan uit een medeklinker, een klinker en weer een medeklinker, zoals 'pauw', en woorden met alleen een medeklinker aan het begin of aan het eind, zoals 'kou' en 'eik'. De nieuwe woordtypen in kern 7 zijn:
 • eenvoudige samengestelde woorden, zoals zakdoek;
 • woorden van één lettergreep die eindigen op twee medeklinkers, zoals laars;
 • woorden van één lettergreep die beginnen met twee medeklinkers, zoals kroon;
 • woorden van één lettergreep die beginnen met sch-, zoals schoen;
 • woorden van één lettergreep die eindigen op -ng, zoals ring;
 • woorden van één lettergreep die beginnen met een hoofdletter, zoals Pien.
 
De kinderen die werken met zon-materialen leren de volgende woordtypen lezen:
 • woorden van één lettergreep die eindigen op vier medeklinkers, zoals kortst en herfst;
 • woorden van twee lettergrepen met een open lettergreep, zoals bomen;
 • woorden van twee lettergrepen met een begincluster én een open lettergreep, zoals knopen;
 • woorden van twee lettergrepen met aai, ooi, oei op een andere positie dan aan het eind, zoals haaien en roeiboot;
 • woorden van één lettergreep die beginnen met een hoofdletter, zoals Pien.
                
Hier leest u al het nieuws uit groep 3.
 
Letterfeest! | 19 januari
Vanochtend was het zover. De kinderen hebben de laatste letter geleerd! Dit was wel een feestje waard. We hebben onder andere letterbingo gedaan en alle letters opgelezen. Tot slot werd het lettercertificaat uitgedeeld met een persoonlijk verhaaltje voor iedereen. Nu goed blijven oefenen!
                                                       

Kerstmis | december
Sinterklaas is net vertrokken naar Spanje en de klas is omgetoverd naar de kerstsfeer. Gezellig! Om het nog gezelliger te maken, hebben we iedere ochtend de 'kachel' aan. We beginnen dan met lichtjes-lezen: lezen met een zaklamp in het donker. Ook hebben we allerlei mooie creaties geknutseld om de klas gezellig in te richten voor het kerstdiner. Op donderdagmiddag hebben we met de hele school door elkaar geknutseld. Een groep heeft, na een brief van Ties, kerstkaarten gemaakt voor de opa's en oma's in de Wozoco. Deze hebben wij persoonlijk aan de ouderen gegeven. Ook hebben we een liedje gezongen. 
                                      
Op woensdagavond was het zover... het kerstdiner! Alle kinderen zagen er prachtig uit. Nette bloesjes, grote jurken en zelfs lichtjes in het haar. Geweldig. Daarnaast had iedereen wat lekkers meegebracht. Het was een heerlijke avond.
                                     
Op de laatste schooldag van 2017 hebben we lekker een spelletjes-, opruim- en filmochtend gehouden. Dit was erg gezellig. Wij wensen iedereen een fijne vakantie, prettige kerstdagen en een goed nieuwjaar!
                                     

Sinterklaas | dinsdag 5 december
V
andaag was een van de leukste, maar spannendste dagen van het jaar: sinterklaas en zijn pieten waren op bezoek. De afgelopen weken hebben wij daar ons goed op voorbereid. Zo hebben we het pietenhuis ingericht, een tekening van de stoomboot gemaakt, gedichten voor de sint geschreven en geoefend voor het optreden. Sinterklaas vond het geweldig! En wij natuurlijk ook. 
                             

De villa is af! | vrijdag 24 november
Vandaag hebben wij onze villa, met maar liefst veertien kamers, afgemaakt. Deze kamers zijn zorgvuldig gekozen. Allereerst hebben wij onderzoek gedaan naar alle ruimtes in een huis. Daarna hebben wij gezamenlijk een bouwtekening gemaakt met alle kamers. Vervolgens kon de bouw beginnen. Gelukkig is er geen bouwstop geweest, dus is de villa na een aantal weken al opgeleverd. Precies op tijd, want Sinterklaas en zijn pieten kunnen er direct in! 

                         

Thema 'wonen' |
donderdag 16 november 
De afgelopen weken zijn de kinderen erg druk geweest met het thema wonen. We zijn natuurlijk gestart met het bekijken van elkaars woning. Daarbij zijn we ingegaan op de verschillende soorten huizen. Vervolgens hebben wij een vooraanzicht getekend van ons eigen huis. Ook hebben we onze eigen straat gemaakt, inclusief huisnummers. Zo konden we gelijk oefenen met even en oneven getallen. Op dit moment zijn we echte architecten: we zijn begonnen aan de bouw van een villa!  

 

Ochtendgymnastiek en lezen in één | vrijdag 3 november 
Zoals elke ochtend lezen wij letters en woorden zo snel mogelijk op. Zo oefenen wij met onze leessnelheid. Ook doen we aan ochtendgym: even rekken en strekken na het lezen of schrijven. Vanmorgen deden we dat in één. Via het filmpje van Cito op het digibord kregen wij sportoefeningen te zien. Tussendoor stonden we even stil om zo snel mogelijk de
woorden op het bord te lezen. Voor herhaling vatbaar! 

 

Start thema 'wonen' | 
maandag 31 oktober
Na de vakantie mochten de kinderen twee foto's meenemen: één van het huis en één van de slaapkamer. Dat werd massaal gedaan. Zo zijn we gestart met het thema wonen. Daarbij hebben wij ons de vraag gesteld: hoe woon jij? 
                         

Afsluiting thema 'Dierentuin' | vrijdag 21 oktober
Vanmorgen was het dan zover: de opening van onze dierentuin. We hebben nog even hard geklust om de hokken op orde te krijgen, maar het is gelukt. De dierentuin zag er prachtig uit. De opkomst was geweldig! Alle bezoekers werden netjes verwelkomt door de dames van de kassa, en hebben daar hun (familie)ticket ingeleverd. Ook hadden de dieren gelukt, want wat hebben ze heerlijk kunnen eten! Wij willen u allen bedanken voor uw komst. Het was een geslaagde ochtend! 

                                 


Lekker lezen | donderdag 12 oktober
Vanmiddag hebben de kinderen heerlijk een kwartiertje gelezen in een echt leesboek. Bij lekker lezen hoort natuurlijk een lekkere plek. Dat is wel gelukt!
                             

Kinderboekenweek thema griezelen | 4 - 12 oktober 2017
De afgelopen week was de Kinderboekenweek, met dit jaar het thema 'griezelen'. Op woensdagochtend werd het spookhuis feestelijk, maar gruwelijk eng, geopend met de dans. Alle kinderen waren super eng verkleed! Tijdens het voorlezen werd er verteld dat het boekenmonster zou langskomen als de kinderen niet genoeg boeken zouden lezen. Gelukkig hebben we dat wel gedaan, pfieuw... Als afsluiting hebben we met alle kinderen van de school enge knutsels gemaakt. De knutsels zijn gaaf, en natuurlijk eng, geworden. Ook was het erg gezellig om eens een keer met andere kinderen van de school samen te werken. 
            
                       
Start thema 'In de dierentuin' | vrijdag 22 september
Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe thema: dieren! De kinderen mochten hun eigen dierenknuffel meenemen en daar wat over vertellen. Daarna hebben de aapjes, aapjes gemaakt. Toevallig hebben we ook de vandaag ook de 'aa' van 'aap' geleerd! Tot aan de herfstvakantie gaan we nog heel veel over (monsterlijke)dieren leren. Wij willen u alvast uitnodigen om op 20 oktober een bezoek te brengen aan ons eigengemaakte dierentuin. 
     

Project What's in your pocket?11 - 25 september 2017
De eerste weken hebben de kinderen aan een internationaal project gewerkt. Ze hebben namelijk eigen gemaakte pockets, oftewel broekzakken, ontworpen en deze doorgestuurd naar kinderen in Turkije, Portugal en Spanje. Ook hebben wij van hen pockets ontvangen. 

                             

Eerste week | vrijdag 8 september 2017
De eerste schoolweek zit er alweer op! De kinderen hebben kennis met het werken en leren in groep 3: eigen tafeltjes, werken in schriften en het leren van letters. Dat is wel even wat anders dan in groep 2, maar gelukkig is er nog genoeg tijd om lekker te spelen. De start van het schooljaar is dus goed begonnen! Hieronder een aantal foto's van de afgelopen week.