Welkom op de pagina van groep 2!
                                                                                                                      
 
Hallo, dit zijn wij!
 


 

Dit is onze groepsknuffel.

Als deze knuffel wordt ingezet,
mogen de kinderen voor een bepaalde tijd geen vragen stellen aan de juf. Zo leren de kinderen zelfstandig te werken en te spelen.

 
        
Juf Marjan Brands        Juf Adinda van Schaik
(ma en di)                     (woe t/m vrij)

      
Meester Thimon                  
(do en vrij)                           

 

Belangrijke data voor de komende tijd:dinsdag 19 juni
schoolfotograaf

dinsdag 26 juni
schoolreisje

woensdag 11 juli
contactavond
(opgeven via mail of per briefje
voor dinsdag 12 uur)


donderdag 19 juli
rapport

vrijdag 20 juli
12 uur start zomervakantie


Gymlessen:
Op donderdag gymmen we in het speellokaal. Op de andere dagen kiezen we tussen buitenspelen of spel in het speellokaal. De gymschoenen moeten daarom op school elke dag beschikbaar zijn. Op woensdag gaan we naar de gymzaal voor de Nijntje bewegingsles.
 
  
De letter van de week: ei

Woord: ei
Uitspraak letter: ei van eitje (ij van ijs)

In groep 2 krijgen de kinderen elke vrijdagochtend een nieuwe letter aangeboden.

De letter van de week hangt op de deur van ons lokaal, komt in de lettermuur en we hebben een letterkoffer
. Daarin mogen spullen in en zelfgeschreven woorden waarin je de letter van de week hoort. Ook gaat er iedere week een letterkoffertje met een leerling mee naar huis. 

 
                Onze letterkoffer en letterboom
 
Cijfermuur

Elke dag oefenen we even de cijfers.

Wij spelen en werken in het thema: 
                   
                Dieren in de dierentuin                


In dit thema leren we:
 - uitbreiding woordenschat thema direntuindieren
- tellen en cijfersymbolen t/m 20
        - bouwen

                 
Versje en liedje van de week:
 
Ze kunnen zeggen wat ze willen
Words (Engels)
 


 
 Hier leest u al het nieuws uit de groep.

 
Veldtocht            |            vrijdag 1 juni

De veldtocht is alweer voorbij! wat hebben we genoten van alle optredens en wat ging onze dans goed. Veldtocht            |            donderdag 31 mei
Morgen is de afsluiting van de veldtocht. Dan zien we Victor Vleermuis ook weer, spannend hoor. We hebben deze week muziek gemaakt in het onderwaterorkest, gedanst op de regendans en prachtige kunst gemaakt met regendruppels en inkt. Morgen mogen we onze regendans laten zien aan alle kinderen en de mensen die komen kijken. 
 Veldtocht                                I         maandag 28 mei

Vanmorgen was de officiële opening van de Veldtocht. Met alle kinderen en juffen en meesters van school hebben we een film gekeken. In de film was te zien hoe Victor Vleermuis een doos met belangrijke spullen voor de Veldtocht op het dak van onze school plaatste. We zijn natuurlijk direct met zijn allen naar buiten gegaan om te kijken. Na het openen van de doos wisten we dat wij de hele week met het thema 'water' gaan werken. Gelijk stond er voor de middag een leuke activiteit gepland. Een dansles in de gymzaal. Deze dans gaan we ook opvoeren tijdens de afsluiting aanstaande vrijdag in Hengevelde. 

Op dinsdag hebben we gepraat over de waterkringloop. We mochten zelf een miniwaterkringloop maken. Dat was erg leuk om te doen. 

 

 


 Tennisles                                I         maandag 21 mei

Ook vandaag weer een leuke activiteit! We kregen in de gymzaal tennisles. Dat was hartstikke leuk en we konden het al erg goed. Volgende week krijgen we nog een keertje tennisles. 

   


ANWB Streetwise                   I         maandag 14 mei

Vandaag was het gelijk tijd voor een leuke activiteit. De ANWB kwam op school. In het speellokaal stond een verkeerssituatie klaar en hebben we o.a. geoefend hoe we veilig oversteken. Ook hebben we over de betekenis van verschillende verkeersborden gepraat en besproken waarom het zo belangrijk is dat kinderen in de auto in een veilig autostoeltje zitten. 

Biggen van de boerderij        |        vrijdag 26 april

Wat een leuke afsluiting van ons thema! De ouders van Kim kwamen op bezoek met 2 biggetjes. Niet alleen de kinderen vonden het leuk en interessant, ook jufs dag kan niet meer stuk.

 
Koningsspelen                |            vrijdag 20 april

Vandaag waren de koningsspelen op school. We hebben eerst gezellig ontbeten in de klas en daarna gingen we in verschillende groepjes sporten en bewegen. We hadden ontzettend veel geluk met het weer en hebben erg genoten. Boederijbezoek        I            Dinsdag 17 april


Vandaag zijn wij op de boerderij van de familie Meutstege geweest. En wat was dat leuk!
We hebben gezien hoe de koeien voer krijgen en waar ze gemolken worden. Ook mochten we de kalfjes bewonderen. Na een lekker blokje kaas en een beker melk, mochten de koeien voor het eerst deze lente naar buiten. Het was een echte 'koeiendans' die we te zien kregen. 

  

  

  

    
Heerlijk spelen en bewegen          I         maandag 16 april

  
De brandweer             |          Vrijdag 16 februari


Afgelopen vrijdag kwam de vader van Milan vertellen over zijn werk bij de brandweer. Hij was met de brandweerwagen gekomen en we mochten er zelfs even in zitten! ANWB Streetwise

De mama van Jodi werkt bij ANWB Streetwise en kwam daar wat over vertellen. Leerzaam en leuk!Boer Arjan en kalfje Berta op bezoek

De papa van Lana kwam vertellen over zijn werk op de boerderij. Kalfje Berta was ook mee en mochten we even aaien. Ze is nog maar 3 dagen oud!Bezoek van de Rabobank            |        16 februari


Vandaag kwam de papa van Birke op bezoek. Hij vertelde over zijn werk bij de Rabobank en had zelfs een echte kluis mee. 
 

De WoordenWagen en bezoek uit het ziekenhuis             |       Woensdag 14 februari

We kunnen al steeds meer letters herkennen en daar woordjes bij verzinnen. Vorige week hebben we een WoordenWagen gemaakt toen we bezig waren met de letter W. Deze week rijden we rond in onze WoordenWagen en mogen we andere kinderen of juffen staande houden. We roepen dan HALT en houden een letter omhoog. Je moet dan zo snel mogelijk een woordje verzinnen met die letter. Ook hadden we vandaag de mama van Lizette op bezoek! Zij kwam wat vertellen over haar werk in het ziekenhuis. We hebben veel geleerd en konden ook wat dingetjes zien. Nijntje gymdiploma                |            Zaterdag 10 februari

De kinderen hebben hun gymkunsten laten zien aan pappa's, mamma's, opa's en oma's. Wat kunnen we al veel zeg!


Bezoek in de klas       |          Vrijdag 9 februari

Vandaag was er politie in de klas. Gelukkig hebben wij geen boefjes in de klas en kwam de moeder van Sanne wat vertellen over haar beroep. Ze heeft veel laten zien en we konden van alles vragen! Ook hebben we vandaag afscheid genomen van juf Sophie. Zij gaat nu stage lopen in groep 4.


Letterspeurtocht             |        Vrijdag 26 januari

Vandaag hebben we alle letters die we tot nu toe hebben geleerd eens herhaald. We hebben een speurtocht gedaan waarbij we 12 letters konden verzamelen. Hiervoor moesten we bij iedere letter een opdracht doen. We hebben erg goed samengewerkt!Verkort tellen    I maandag 22 januari

Vandaag hebben we verkort geteld. Sjoerd had sokjes van het zoontje van juf Marjan meegenomen.
Hiermee konden we het tellen goed oefenen. Eerst 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10, Maar als snel wisten we dat het ook sneller kan: 2-4-6-8-10....


 Klimwand    I maandag 22 januari

Wat een gave klimwand hebben we op het schoolplein. We zijn er heel blij mee!
 Oproepblokje    I    dinsdag 23 januari

We werken sinds vandaag met het oproepblokje. Wanneer we klaar zijn met het werkje of even niet goed weten hoe we verder moeten (en een klasgenootje kan niet helpen), pakken we het oproepblokje.
De tijd die we op juf wachten, pakken we een boekje om in te lezen.
Juf Annemarie en Joris    I    dinsdag 17 januari

Vandaag kwam juf Annemarie ons een bezoekje brengen. Zo konden we allemaal even Joris bewonderen.
Juf had een lekkere traktatie voor ons en wij hadden voor juf en Joris een cadeautje. 

  

Thema Winter    I            dinsdag 17 januari

Deze week zijn we begonnen met het thema winter. We hebben een woordveld gemaakt, gepraat over warm en koud (en andere tegenstellingen) en hebben geknutseld. Ook gaan we deze week elke dag even buiten de temperatuur meten. De temperatuur zetten we in een staafdiagram. Welke dag was het koudst?

  

  

licht en donker
  


droog en.....
                                                                                   ...héél erg nat
 Kerstdiner        |            Woensdag 20 december       

Wauw, wat zagen de kinderen er ontzettend mooi uit allemaal! Het was een heerlijk kerstfeest. De hapjes waren mooi en vooral ook erg lekker en het was heel gezellig.
We zijn ook erg trots op onze internationale kerstboom met knutsels uit Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Polen, Engeland, Frankrijk, Roemenië en Oostenrijk. Hieronder ziet u onze boom in het midden en de bomen uit andere landen. Dinsdag 5 december    I Sinterklaas

Vandaag hebben we het Sinterklaasfeest gevierd. Al vroeg stonden we Sint en de pieten buiten op te wachten. Sint kwam met 2 pieten en wist niet waar zijn andere pieten waren. Maar al gauw werd het duidelijk: ze kwamen met de politie-auto. Met luide sirenes!
  
In de klas hebben we de pakjes één voor één uitgepakt. Wat zijn we verwend. Ook kwam Sint even bij ons in de klas. Wat wist hij veel over ons te vertellen. Ook hebben we samen met de pieten gezongen en gedanst. 
 


Koken in de Pol                |            Vrijdag 24 november

Vandaag mochten we weer lekker koken. We weten nu precies hoe het moet! Lekker smikkelen.

Toneelstuk de Gruffalo                    |                 Donderdag 23 november
Het was eindelijk zo ver: we mochten het toneelstuk van de Gruffalo laten zien aan alle kinderen op school. We hebben flink geoefend en dat was te zien. We zijn hartstikke trots! Het was nog wel even spannend want een muisje kon er helaas niet bij zijn... Gelukkig is het allemaal goed gekomen met een mega muis.
Schrijven met scheerschuim     I   dinsdag 14 november

Het schrijven van de lus vonden we nog een beetje lastig. Daarom hebben we het geprobeerd met scheerschuim. Nou, dat ging veel beter. En leuk dat het was!

    

    

    

Strikken        I        Maandag 13 november

Wauw, wat kunnen al veel kinderen veters strikken. Dat wordt beloond met een mooi strikdiploma. 
 
Lekker naar het bos en koken in de pol        |        vrijdag 10 november

Gisteren zijn we naar het Sterrebos geweest. We hebben daar allerlei dingen gedaan zoals kabouters dat ook doen. Een boom meten met onze handen, paddenstoelen en kastanjes bekijken, tellen, zingen... Wat een pret!


Vandaag gingen we koken in de Pol. We hebben een appeltaartje en een pannenkoek gebakken. We moesten appels schillen, jam, appelmoes en deeg maken.... En daarna natuurlijk het leukste: lekker opeten!De Bakker Bakt Brood, wij Bakken koekjes!        |        vrijdag 3 november

Vandaag zijn we druk in de weer geweest met onze eigen letterkoekjes. We hebben de B gemaakt: de letter van de week. 

Help, de letterkoffer ontploft!            |        vrijdag 20 oktober

Wat hebben we iedere week toch ontzettend veel mee voor de letterkoffer! Vandaag kon hij niet eens meer dicht. Ook hebben we het letterspel voor het eerst gespeeld.

    
 


Knutselmiddag        |        donderdag 12 oktober

Vanmiddag hebben we de hele middag geknutseld. De kinderen gingen verdeeld over alle groepen aan het werk. Er zijn hele griezelige dingen gemaakt. Monsters, spoken, spinnen... brrrrr.
In groep 2 waren we druk met het maken van spinnenwebben. De oudsten hebben de jongsten goed geholpen! 
Opening Kinderboekenweek    |    Woensdag 4 oktober

Wat hebben we een leuke ochtend gehad! En wat zag iedereen er geweldig (en eng!) uit.
Samen met groep 1 zijn we naar het speellokaal gegaan. Daar las juf Rianne het verhaal van de Gruffalo voor. Dat was best een beetje spannend. Na het verhaal hebben we nog even lekker met elkaar gedanst.  Even voorstellen! Ik ben juf Sophie        |     22 september


Ik ben Sophie ten Brummelhuis.

Ben 1e jaar studente bij de PABO Saxion in Enschede. Ik loop stage dit jaar in groep 2, op donderdag en vrijdagochtend.  Ik woon in Delden, hier woon ik met mijn zus en ouders. Daarnaast heb ik nog een broer en een zus die op zichzelf wonen. 

Mijn hobby is handbal spelen, dit doe ik ook in Delden en ik zit in dames 2. Naast het handballen, werk ik ook veel bij de Albert Heijn, hier sta ik achter de broodafdeling of ik ben caissière.

Ik hoop dat ik er een gezellige en leerzame tijd van kan maken met de kinderen en collega’s .De eerste schrijfles    |    Dinsdag 19 september

Vandaag hadden wij onze eerste schrijfles. Iedereen deed ontzettend goed zijn best!
     
Vandaag liet Jodi zien hoe groot haar zonnebloem was geworden.Het zaadje had haar moeder vorig jaar met Moederdag van haar gekregen. Woow! De zonnebloem was echt enorm groot geworden. Gelukkig kon haar maatje David even helpen tillen.


Ook hebben we een spel gespeeld. Zoek een klasgenootje met hetzelfde plaatje.
   Hoi, ik ben meester Thimon    |    Woensdag 13 september

Mijn naam is Thimon de wit. Dit jaar loop ik op de donderdag en vrijdag stage in groep 2.
Ik doe de opleiding onderwijsassistent op het ROC van Twente. Ik zit in het derde leerjaar.
Zelf woon ik in Goor met mijn ouders en mijn twee zussen.
mijn hobby's zijn: voetballen (dit doe ik op zondag bij de club vv Twenthe), ik houd ook van uitgaan met vrienden en ik werk in een cafetaria.
Ik hoop dat ik dit jaar veel keer en een leuke tijd heb in groep 2Dinsdag 12 september


Heee, wat zag Feline dinsdag opeens op de vloer in de klas? De letter van de week!!!
  


Dat wilden we natuurlijk allemaal even zien....Ook hebben we fijn geknutseld en piano gespeeld met de I-pad.
  
We zijn weer begonnen!  maandag 4 september

Wat een gezellige drukte vanmorgen, iedereen had er zin in! Wij ook hoor. De klas is al helemaal klaar.
We hebben geluk, want dit jaar hebben we ook een onderwijsassistent stagiaire: Thimon. Hij komt het hele jaar op donderdag en vrijdag in de klas.

Na alle vakantieverhalen hebben we fijn gespeeld en gewerkt.
           

    


Hallo ik ben ...  en ik ken ... (een kennismakingsspelletje)
      
Werken met Onderbouwd

In de kleutergroepen werken we met onze nieuwe methodiek: Onderbouwd. 
Wellicht heeft u de torens al in de gang zien staan: Villa Letterpret en de Rekenflat.
Deze twee vrolijke torens zijn de woonplekken van de handpoppen die bij deze methodiek horen. 

       
De rekenflat:                                                              Villa Letterpret:
Sjoerd de Cijferwoerd (tellen)                                      Arie de Letterkanarie (letters)
Hennie de Hen (optellen en splitsen)                          Aapjes Hak en Plak (klanken)
Mien de Meetmuis (meten)                                          Mollie Mol (lettergrepen)
Fred de Bever (ruimtelijke oriëntatie)                           Wim de Spin (woordenschat)
                                                                                     Spider Walter (Engels)


Met de handpoppen worden nieuwe taal- en rekendoelen spelenderwijs aangeboden. Elk onderdeel heeft een eigen handpop, zodat kinderen weten waar ze aan gaan werken. We behandelen één taal of rekendoel per week en daarbij hoort ook een werkje. Deze werkjes worden uitgevoerd met het ontwikkelingsmateriaal op school en ze worden spelenderwijs aangeboden. Om het werkje voor de kinderen herkenbaar te maken, hangt er een kaartje met de afbeelding van de handpop op het werkjesbord.

Wij zijn enthousiast over deze nieuwe methodiek, die nauw aansluit bij onze visie van spelenderwijs leren en ontwikkelen. Mocht u vragen hebben over deze nieuwe methodiek, dan kunt u bij de groepsleerkrachten terecht.